Beste mensen,

Op 8-05, 15-05, 22-05, 29-5, 04-06 en11-06 gaat de 6 daagse sweda massage cursus van start.

De sweda komt uit een Tibetaans-boeddhistische stroming “Kum-nye” genaamd. Deze Kum-nye gaat, net als de Tao, uit van polariteiten: Parvati (vergelijkbaar met yin) en Shiva (vergelijkbaar met yang).

Daar waar geen polariteit is heerst balans. Te komen tot deze balans is het streven van de sweda en dit kan op meerdere manieren. Binnen deze cursus kijken we naar de massage en technieken welk we kunnen integreren binnen deze massage, zoals meditatie en yoga.

Sweda wordt wel eens de zachtere kant van tantra genoemd. Sec genomen klopt dit niet omdat sweda geen tantra is, het is het stuk wat naar de tantra toe gaat. Bij tantra werken met de prana energie, bij sweda met Shiva en Parvati, de 2 energieën die tezamen prana vormen. Elke blokkade in het lichaam is een onbalans tussen Parvati en Shiva, door deze af te voeren of de andere energie ernaartoe te masseren kunnen we de blokkade doen opheffen.

Tijdens deze cursus kunnen de deelnemers een onderbroek aanhouden en mogen de delen die niet gemasseerd worden bedekt blijven.

De cursus is bestemd voor gevorderden in massage, dit hoeft dus niet de sweda te zijn. Je moet bekend zijn met:

* aanraken en aangeraakt te worden op de blote huid

* geen probleem hebben in masseren/gemasseerd worden door iemand van gelijk geslacht

* te masseren voor een uur op een mat of gemasseerd te worden

* sweda is géén erotische massagevorm maar we masseren wel de voorzijde (niet de borsten). De gemasseerde heeft een onderbroek aan.

* in de periode van de cursus moet je gelegenheid hebben te oefenen

* je moet massage snappen

Voldoe je aan deze eigenschappen, dan ben je meer dan welkom voor deze cursus.

* de cursus duurt 6 dagen (09:15 - 16:00 uur) en heeft maximaal 8 deelnemers

* de kosten zijn 400 euro per persoon, inclusief lunch, thee en cursusboek

* opgeven kan middels het inschrijfformulier

De workshop zal gegeven worden door Ivar Mol. Hij is tantriki-ji in de Kum-nye en heeft zijn opleiding deels in Nepal ontvangen. Hij zal worden bijgestaan door 1 of meerdere studenten uit de tantra opleiding (opleiding tot tantriki/ka).

Met vriendelijke groet,

Namaste-ji,

Maaike Dermonde